Producten Alexandre Fabelle

Sportpedicure

De voeten zijn het fundament van je lichaam. Je gewicht rust erop en tegelijkertijd zijn het je gangmakers. Het dagelijks leven laat zijn sporen na op je voeten. Wellicht heb je een beroep waarbij je werkschoenen draagt of juist veel staat. Misschien heb je echte sportvoeten of een afwijkende stand van de grote teen.

Als je sport ga je met je voeten naar de sportpedicure!

Je behoefte aan voetzorg is immers een direct gevolg van de impact van je sport op jouw voeten. De intensieve belasting, repeterende beweging en frictie zijn oorzaken van buitenaf. Je voeten krijgen telkens heel wat te verduren en de herstelperiode is kort. Bij een sportpedicure behandeling ligt de nadruk op preventief advies, wordt er rekening gehouden met je sport en voettype, training-, en wedstrijdschema en worden er andere pleistertechnieken en verbandmiddelen gebruikt.

Functionele oplossingen daar draait het om, zodat jij lekker door kunt sporten.

1e behandeling

De eerste behandeling bestaat uit het opstellen van een behandelplan. Er wordt indien nodig een blauwdruk gemaakt van uw voeten.

 • desinfecteren van de voeten
 • eventuele wondverzorging en tapen
 • nagels knippen en nagelwal verzorgen
 • eelt verwijderen; functioneel laagje eelt blijft zitten
 • verdikte nagels dunner maken
 • eventueel likdoorns/eelt pit of kloven verwijderen
 • mechanisch afwerken van eelt en het polijsten van de nagels
 • ter afsluiting het insmeren van de voeten met een heerlijk crème

Nagelreparatie voor sporters icm behandeling

Innovatieve nagelreparatie met gel (ook voor mannen een aanrader). Een pijnloze, effectieve en cosmetische oplossing voor nagelproblematiek zoals:

 • Ingroeiende nagels
 • Tunnelnagels
 • Stootnagels
 • Traumanagels
 • Afgebroken nagels
 • Schimmelnagels (i.c.m. schimmelspray)

De gel wordt per nagel aangebracht, in de gewenste vorm gemodelleerd en uitgehard onder een UV lamp. De gelnagel blijft 6 tot 8 weken zitten en kan tussentijds iets korter gevijld worden. De gelnagel groeit met de eigenlijke nagel verder. De gel heeft als eigenschap onder de UV lamp recht te willen uitvlakken, hierdoor ontstaan een lichte neerwaartse druk op het midden van de nagelplaat en een heffende werking aan de beide zijkanten van de nagel. Eindelijk een doeltreffende oplossing!

    

Een reparatie (het woord zegt het al) is altijd van toepassing op een beschadigde nagel. Het soort beschadiging bepaalt hoeveel tijd ik met het opbouwen van de nieuwe nagel bezig ben. Gaat het om 1 afgebroken nagel of om 10 schimmelnagels?

Voet, enkel en achillespeesmassage

Bij een sportmassage worden de spiergroepen iets dieper en steviger aangepakt. Hierdoor kan een sportblessure sneller genezen. Maar ook sportprestaties kunnen verbeteren. Zowel voor als na het sporten kan deze behandeling plaatsvinden. Voor het sporten stimuleer je met een massage de spieren tot de komende activiteit. Na het sporten kunnen de spieren losgemaakt worden en worden de spieren geactiveerd afvalstoffen af te voeren, waardoor het herstel sneller gaat.

Medical taping

Medical tape (ook kinesiotape of elastische tape genoemd) is de felgekleurde tape die je steeds vaker ziet. De techniek is gebaseerd op de gedachte dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. De belangrijkste effecten van deze tapemethode zijn pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering/afvoer van afvalstoffen. Maar ook het ondersteunen van de gewrichtsfunctie door o.a. het beïnvloeden van de bewegingsrichting is één van de effecten. In de (sport)voetverzorging wordt deze tapemethode succesvol toegepast bij onder andere het corrigeren van een Hallux Valgus (scheefstand grote teen) of hamertenen. Ook hielspoor, de peesplaat (onder de voet) en enkelverstuikingen zijn goed te behandelen met de tape.

MaandagGesloten
Dinsdag9:30 - 17:00
Woensdag9:30 - 17:00
Donderdag9:30 - 17:00
Vrijdag9:30 - 17:00
ZaterdagOp afspraak
ZondagGesloten

 

Beauty by Heidi zit in Studio 220

Footlogics logo

ProVoet logoLidnr ProVoet: 304295